Anti stress Strategier til dig der har travlt

Personlig udvikling

Mangler du anti stress strategier? Er din tidsplan allerede tætpakket med ting du skal gøre, aktiviteter, forpligtelser, og møder du skal til? Dette arbejdsniveau bliver mere og mere normalt. Rent faktisk, så er vi – på trods af alle de tidsbesparende/effektiviserende hjælpemidler vi har – mere travle nu, end for år tilbage hvor vi ikke var så effektive med vores tidsforbrug.

Mens mange mennesker siger de gerne ville have mindre travlt, så er det meget ofte svært at føre det ud i livet. Hvordan skal vi skære ned på vores travle tidsplan? Alt er jo vigtigt – ikke sandt?

Her er der nogle anti stress strategier og coaching tips til dig, når du skal skære lidt i dit tidsskema.

Kom i kontakt med dine værdier

Det er en meget populær coaching øvelse – netop fordi den er en effektiv anti stress strategier.

Lav en liste over dine kerneværdier. Hvad er de? Det er de ting der betyder allermest for dig, i dette liv. Mange nævner familie, helbred, frihed, integritet, lykke, og så videre. Du kan også kalde disse ting dit livsformål.

Kig derefter på de ting du har på dit tidsskema.

Hold hver eneste punkt på dit skema op, mod din liste af værdier. Tænk over om dette punkt på din tidsplan, fører dig hen imod disse kerneværdier – eller om den fører dig væk fra dem?
Overvej om du kan fjerne de ting der ikke er på linje med dine kerneværdier.

Visualisér det du ønsker

Her er en anden metode, som handler om at tiltrække det du ønsker – også kaldet loven om tiltrækning, som jeg skrev om i en tidligere artikel. Denne metode er også meget effektiv som anti stress strategier.

Forestil dig det liv du gerne vil leve. Forestil dig det i detaljer, og fokuser på dine ønsker og kerneværdier. Tænk over hvad du ønsker og ikke hvad du ikke ønsker.
Du ved – det er bedre at tænke dig hen imod noget, frem for at ønske dig væk fra noget. Derved fokuserer du på det positive og det er jo det du fokuserer på der vokser, og som du får mere af. Du siger måske det er for meget wooo-wooo, men det er rent faktisk basal psykologi. Elite sportsfolk bruger det hele tiden i deres træning. Så hvorfor skulle du ikke kunne bruge det som en af dine anti stress strategier?

Skab et billede der både virker realistisk for dig, men også tiltrækkende. Ikke noget der er alt for ”far out” men alligevel noget der ligger så langt ude, at du lige skal strække dig lidt for at nå det.
Det skal ikke være for let, men heller ikke så svært, at din underbevidsthed siger ”det opnår jeg aldrig”.

Kig på din liste af aktiviteter igen. Prøv at eliminere de ting der ikke hjælper dig med at opnå den vision du lige har lavet. Prøv i stedet at gøre en, eller flere ting – store eller små – der fører dig i retning af opfyldelsen af din vision. En ting om dagen, bliver jo til ca. 30 om måneden, og 365 om året. Ikke så lidt skridt på vejen mod dit drømmeliv – vel?

Nøglen her er at fastholde visionen om hvad du vil, og begynde at tage beslutninger, og handle så du kommer der hen imod.

Sig ja til noget – og nej til noget andet

Husk at have dette med i dine anti stress strategier også. Når vi siger ja til nye aktiviteter, så glemmer vi ofte, at vi så også siger nej til noget andet. På grund af det begrænsede antal timer i døgnet, så vil enhver aktivitet du påtager dig, næsten altid eliminere en anden. Tænk over det når du ser på dit skema.

Ved hver aktivitet du foretager dig gennem ugen, spørg dig selv om der var andet du hellere ville gøre, og som bedre kan føre dig mod dit mål.
Ville du få mere ud af at motionere, end at se fjernsyn? Vil du hellere være sammen med dine børn, frem for at hjælpe en, alligevel, utaknemmelig bekendt?

Vær hele tiden bevidst i dine valg af aktiviteter. Eliminer ting du gør på grund af ”skulle” og ”burde”. Kun på den måde kan du blive en bevidst skaber af din egen fremtid, og du vil meget bedre kunne se hvordan du skal lave de nødvendige ændringer i dit liv.

Det kan godt være der er mennesker i din omgangskreds der hyler lidt, og kalder dig egoistisk, men det kan du godt leve med. Du skal leve dit liv, og de skal leve deres. Du skal selvfølgelig hjælpe andre mennesker alt det du kan, men det må ikke være på bekostning af dit eget.

Sørg for at samle dine aktiviteter

Multitasking er ikke så effektivt som man skulle tro. Der er meget mere effektive måder at kombinere og strømline aktiviteter, uden at afvige alt for meget på din vej mod dine mål.
For eksempel så er det ikke er særligt effektivt at tale i telefon og skrive en e-mail på samme tid. Det er til gengæld let nok at tale i telefon og gøre rent samtidigt. På den måde sparer du tid og er effektiv.

Nøglen til at samle dine aktiviteter på en effektiv måde er, at gøre ting der er koncentrationskrævende samtidig med ting du kan gøre mere, eller mindre pr. automatik.

Skyd genvej – en af de mere listige anti stress strategier

Hvis du på nogen måde kan se, at du kan skyde genvej uden at skære ned på kvaliteten så overvej at gøre det. Overvej også om dine kvalitetsstandarder overstiger andres forventninger. Måske gør du tingene alt for godt.
Der er masser af ting man kan gøre for at skyde genvej i sit liv. For eksempel så overvej at bruge færdigsnittede grønsager til din mad, når du har travlt, automatiser dine arbejdsopgaver, så meget du kan, og ansæt eventuelt en havehjælp. Hvis du virkelig er på udkig efter disse genveje, så vil du begynde at kunne se dem overalt.

Jeg håber disse anti stress strategier kan hjælpe sig med en bedre og mere stressfri hverdag. En anden vigtig del mod at skabe et mere roligt og stressfrit liv er at blive bedre til at sige nej. Nej er nok et af de mest effektive værktøjer mod stress. Her er der lidt tips til dig, om hvordan du bliver endnu bedre til at bruge dette ligge magiske ord.