Coaching guide del 1 – Hvad er coaching?

Bedste business coach uddannelse

 

Første del

 

Hvad er coaching?

Hvad er coaching? Her i første del ser vi nærmere på definitionen af COACHING, hvad coaching er, og fremtiden for coaching.

 

Coaching har eksisteret i tusinder af år…  OK – i gamle dage, blev de ikke kaldt coaches – de var kendt som rådgivere, rådgivere og mentorer.

Du kender helt sikkert fortællingen om kong Arthur og ridderne af det runde bord. Der var Merlin som var kongens profet, tryllekunstner og rådgiver (coach). Med Merlins hjælp fik kong Arthur indsigt og retning. Det gav ham modet til at kæmpe imod alt, lige fra ildsprudende drager til invaderende hære.

I Indiens historie kan du læse om Chanakya  Chanakya, som var filosof. Han betragtes som en pioner inden for statsvidenskab. Chanakya var kongelig rådgiver for en af ​​de mest magtfulde herskere i Indien – grundlæggeren af ​​det store Maurya-imperium – Chandragupta Maurya.

Chandragupta anses for at være den der forenenede Indien. Noget han ikke ville kunne have gjort uden vejledning fra sin kloge rådgiver Chanakya.

Alle ledere, statschefer og andre har en – eller normalt – flere nære rådgivere.

Marcus Antonius tjente som Julius Cæsars betroede general og uofficielle rådgiver i det antikke Rom. Yel’ Chucai var rådgiveren for Genghiz Khan, den voldsomme og magtfulde mongolske leder, der rejste sig fra ekstrem fattigdom til at regere det meste af den kendte verden i det 12. århundrede.

Benjamin Franklin rådgav lederne af de tidlige kolonier i USA, og Winston Churchill støttede sig til Frederick Lindemann under Anden Verdenskrig. Selv Sir Richard Branson tjekkede ind hos den britiske flyselskabsiværksætter Sir Freddie Laker for at få hans coaching og input, da han startede med Virgin Atlantic.

 

Coaches er ofte de unavngivne helte bag nogle af de største resultater af ledere og enkeltpersoner

 

Coaches guider, hjælper, støtter, og rådgiver deres klienter omkring udfordringer de har omkring deres arbejde og deres liv. Alt efter coachens specialisering.

En coach opgraderer sine klienters ydeevne og tilfredshed i erhvervslivet og på arbejdspladsen, samt styrker ens formål og målopfyldelse gennem formelle og uformelle spørgsmål, feedback og ikke mindst ansvarlighed.

En coach arbejder ofte med bestemte coachingstrategier og – coaching rammer, men det er ikke altid tilfældet.

Professionelle coaches går ofte til opgaven med en mere ”løs” tilgang, hvilket betyder, at de måske arbejder med en strategisk coachingramme som et grundlæggende værktøj, men de vil altid kunne tilpasse og ændre deres coaching stil og retning baseret på de aktuelle behov, ønsker og udfordringer hos deres klient. Altså en intuitiv tilgang, der er resultatet af mange års coachingerfaring. Vi mener det er meget vigtigt du har denne fleksibilitet når du arbejder med coaching.

 

ACTION POINT:

 

Skab din egen definition af coaching, så du bedre kan forstå, hvad du lige har lært. Skriv din personlige vinkel eller tilgang for at gøre det til din egen. Dette er den bedste måde at huske og virkeliggøre, hvad coaching er, og hvordan det kan ændre liv.

Find en notesbog, eller åbn et nyt dokument på din computer. Afslut denne enkle sætning…

 

Coaching er ______________.

 

Din definition kan være så lang eller så kort, som du ønsker, men sørg for, at de grundlæggende elementer, der er forklaret i dette kapitel, er inkluderet i din definition.

Guide til at blive en super coach - Del 1