Lev et autentisk liv

Personlig udvikling

Et autentisk liv? Er det ikke noget for hippier i Goa, eller noget noget fra tresserne? Nej!! det er det ikke – men betegnelsen kan godt lyde lidt alternativ for mange.

Hvad betyder det at leve et autentisk liv egentligt? Man kan også kalde det at leve et liv i balance. Her er der nogen forslag.

Kend dit livsformål for at have et autentisk liv

Vandrer du gennem dit liv uden formål, og plan og håber på at finde lykken, sundhed, og fremgang? Find ud af hvad dit livsformål er, og lav din egen formålserklæring. Akkurat som mange firmaer har det – Eller burde have. Det skal ikke være et mål, men mere en overordnet vision med dit liv.
På den måde har du altid et godt kompas som du kan bruge når du bliver stillet overfor nye valgmuligheder. Fører denne mulighed mig imod eller væk fra mit livsformål. Derved bliver det også meget lettere at opstille ens mål.

 

Kend dine værdier

Hvad ligger du mest vægt på? Lav en top 5 eller top10 liste over dine peronlige værdier. Det kan være sikkerhed, tryghed, frihed, familie, personlig eller åndelig udvikling eller noget helt andet.
Hvis du allerede har nogle mål i livet, hvor godt passer de så med dit livsformål og dine værdier.
Passer de ikke godt, ås vil jeg anbefale dig at revidere målene, for ellers bliver de svære at opnå.

 

Kend dine behov

Uopfyldte behov afholder dig fra at kunne leve et autentisk liv. Tag vare på dig selv. Har du et stort behov for at blive anerkendt, elsket, at have ret, at have kontrol? Lav en liste over dine behov, og sørg for at de bliver opfyldt.

 

Kend dine passioner

Fremelsk de ting der får dit hjerte til at synge. Lige meget hvad det er, så gør det noget mere.

 

Et autentisk liv er at leve indefra og ud

Kobl dig på din indre visdom ved jævnligt at sidde i stilhed. Vær i naturen, og lad din underbevidsthed komme til orde. Hvis ens hoved er fyldt med al den larm vi til dagligt har, så kan du slet ikke høre dit indre. Vores allerstørste kreativitet kommer frem når vi ikke tænker. Jeg kalder det ”stilsomhed”.

 

Anerkend dine styrker

Hvad er dine positive træk? Hvilke specielle talenter har du? Nævn tre, og hvis du kører fast, så spørg dine nærmeste med at finde dem. Er du vittig, god med dine hænder, kreativ, analytisk? Find måder hvorpå du kan udtrykke dit autentiske jeg gennem dine styrker.

 

Giv dig tid til at lege


Giv dig selv mulighed for at lade op med at gøre det du elsker, eller ved at gøre ingenting.

 

Vær opmærksom på din indre snak 

Vi kører alle sammen en plade inde i vort hoved, og hvis man kunne brænde den ud på en CD og spille den for andre, så ville det nok blive verdens mest trivielle CD. Vi siger det samme og det samme til os selv hele tiden. Blokerer du for dit potentiale? Hvis du gør det så lever du ikke et helt autentisk liv.
Tjek dine tanker når du vågner i morgen. Er de støttende, opmuntrende, og positive?

Vær opmærksom på alle de negative beskeder du giver dig selv. Få fat i dem, og sørg for at ændre dem til positive beskeder.
Her kan jeg ikke lave være med at henlede opmærksomheden på Energi Psykologien som er et unikt værktøj til at komme af med alle disse negative tanker. Det fjerner også let ens barrierer. Teknikken er let at lære, og mit kursus i Energi Psykologi giver dig masser af tips.

 

Omgiv dig af inspiration til et autentisk liv

Før en succes journal. Nedskriv dine fire eller fem største styrker, og sæt dem hvor du kan se dem. Væn dig til at se de positive sider af livet, lige meget hvordan det går. Man kan altid finde noget positivt. Sæt det mål at du vil finde tre, eller fem positive ting hver dag, eller måske hver uge. Det lyder måske banalt, men det vænner en til at se det positive i ens liv. Det viser kliniske forsøg.