En præst døde og kom op til Sct. Peter. Med stor forundring lagde han mærke til at en taxa chauffør var blevet tildelt en højere plads end ham selv.

“Det kan jeg ikke forstå” sagde præsten. “Jeg har viet hele mit liv for at tjene herren, og alligevel så kommer denne taxachauffør højere op end mig”.

Sct. Peter svarede “Det er vores politik at belønne de resultater man har opnået gennem livet. Var dine prædikener altid det folk gerne ville høre?”.

“Hmmm – tjaaaa – der var da nok af og til en enkelt eller to der faldt i søvn under mine prædikener.”

“Lige netop, “ sagde Sct. Peter ” Når folk kørte i denne mands taxa, så var de meget vågne – og de fleste af dem bad til gud under hele turen”.

Nu opfordrer jeg dig ikke til at køre som en gal fremover, men der er nu ikke noget som at føle du lever dit liv fuldt ud og føle sig motiveret.

Cecil Beaton, Engelsk Interior Designer siger “Verdens anden største synd er kedsomhed – den største synd er at være kedelig”.

Hvis du tillader dig selv at kede dig længe nok – så bliver du selv kedelig.

Det er en ond cirkel.

Kedsomhed påvirker os alle. Vi kender det alle sammen, hvor vi dag ud og dag ind kører afsted i det samme gamle hamsterhjul. Den ene dag ligner den anden – og til sidst flyder det hele sammen.

Desværre så er dette en meget fremherskende følelse på mange arbejdspladser – specielt dem der indebærer de samme opgaver dag ud og dag ind. Det samme sker for mennesker der sidder stille i lange perioder af gangen. Kedsomhed gør det svært for mennesker at fokusere.

Når du keder dig og mangler motivation, så går du glip af en masse muligheder. Derfor skal du kigge på hvordan du kan gøre din arbejdsdag mere spændende – og måske udfordrende.

Du kunne selvfølgelig også bare skifte job, men det er ikke altid en god løsning.

Hvis du ikke kan/vil skifte job på grund af, at det er kedeligt og efterhånden trivielt – så bliver du nødt til at ændre på din indstilling og din mentale tilstand. Du skal have et skud stimulering og give din hjerne nogle udfordringer – også selv om de ikke er arbejdsrelaterede.

Det at lave om på hvordan du bruger noget af din tid, kan have en domino effekt på resten af din arbejdstid – ja hele dit liv.

Du skal huske på, at de ting du oplever ikke har en mening før du giver det en mening.

Vi fortolker alle sammen det vi oplever forskelligt. Flere mennesker kan opleve det samme – men de får helt forskellige meninger ud af det. En kan synes at jobbet og opgaverne er helt vildt spændende og en anden kan synes de er dræbende kedelige. Det er nøjagtig det samme job – det er bare deres fortolkninger der er forskellige. Du kan ofte kontrollere dine omgivelser – men du kan altid bestemme og have kontrol over, hvordan du reagerer på dine omgivelser. Næsten alle jobs og opgaver indeholder elementer der er trivielle og andre elementer der er spændende.

Nøglen til en spændende hverdag er så at lære at fokusere på det rigtige – altså på det du gerne vil have mere af. Hvis du hele tiden fokuserer på de kedelige ting – ja så bliver hele din dag super kedelig. Men hvis du til gengæld fokuserer på de spændende elementer – så vil de komme forrest i din bevidsthed – og du vil helt automatisk lægge mærke til flere og flere positive ting. Du vil møde flere venlige og spændende mennesker og få flere spændende opgaver.

Det du fokuserer på vokser – prøv det. Jeg garanterer dig for at det virker.

Her er der nogle flere tips til hvad du eventuelt kan gøre for at få din hverdag og din arbejdsdag til at blive lidt mere spændende:

  • Gør noget du godt kan li. Se en film, gå på museum, til en sportskamp, en koncert, eller lyt til din favoritmusik. Gå ud med dine venner. Køb en lille gave til dig selv. – eller en overraskelse til en du holder af.
  • Læs noget nyt. Snup en bog af en forfatter du ikke kender. Læs en artikel du normalt ikke ville læse – eller en artikel der vil stimulere din forestillingsevne.
  • Få noget motion. Fysisk aktivitet til få gang i dit blodomløb og stimulere din endorfin produktion – hvilket vil få dig til at føle dig mere energisk og gladere. Bare en gåtur i en pause kan få gang i systemet igen.
  • Tag en pause eller måske et lille powernap. Dette kan måske være svært for mange mennesker – men hvis jeg lukker mine øjne – bare i fem/ti minutter, så føler jeg mig frisk igen.
  • Undersøg dine omgivelser. Lad være med at ignorere de ting du ser på vej til arbejde – selv om du ser det hver eneste dag. Prøv virkelig at lægge mærke til det du ser. Se efter noget anderledes eller specielt.
  • Flyt om. Nogle gange, så kan det at flytte om på din arbejdsplads eller i dit hjem give et nyt perspektiv, og tvinge dig til at se på tingene på en ny måde. Og måske endda se dit liv i et helt nyt lys.
  • Få en hobby/en ny hobby. Forhåbentlig har du allerede en eller flere hobbies. Hvis ikke så find noget du virkelig godt kan li at lave.
  • Lav om på dine rutiner. Tag en anden vej på arbejde. Begynd dagen med noget andet end bare at sætte dig ned med din to-do-liste. Ryst lidt op i din hverdag, og lav så meget variation som muligt. Så skal de interessante elementer nok komme frem af sig selv og fjerne kedsomheden.

 

Det var lidt tips til at gøre din hverdag mere spændende – og mindre kedelig. Tipsene lyder enkle og banale – men tro mig – de er effektive. Hemmeligheden er at flytte din fokus til de ting du vil have mere af – nemlig spændende og motiverende oplevelser.