Har du brug for en krise?

Coaching

Har du brug for en krise før du gør noget ved tingene? Mange af os har det sådan. Mange mennesker skal opleve en krise, før de gør noget aktivt ved deres situation.

Hvordan har du det?

  • Hvor dårlig skal din økonomi være, før du gør noget ved det?
  • Hvor vred skal din chef, kunde, lærer, partner osv. blive, før du gjort noget ved det projekt der er forsinket?
  • Hvor syg skal du være, før du gør noget ved dit helbred?
  • Hvor meget skal du komme dig, før du gør noget ved din vægt, og kommer i gang med motion?

Venter du til at du punkterer med 110 km/t på motorvejen, før du tjekker dine dæk?

Lige meget hvor du er i dit liv, og hvor meget succes du har, så er der altid til plads til forbedringer. Der er altid flere muligheder. Hermed mener jeg ikke at man altid skal stræbe efter mere, og mere. For på den måde lever man jo bare i en tilstand af konstant utilfredshed. Men har du det liv du virkelig ønsker dig?   Al den kærlighed, lykke, rigdom, og godt helbred som du ønsker dig?

If it aint broken – don’t fix it.

Eller lever du ud fra devisen om at hvis det ikke er i stykker, så er der ikke nogen grund til at gøre noget.

Tingene skal altså nå et kritisk punkt før du gør noget. Hvis du gør det, så kører du jo på en måde på autopilot. Her vil jeg tillade mig at indskyde, at det måske ikke altid er den bedste strategi.

Har du nogensinde ladet en pakke is ligge ude på køkkenbordet? Efter nogen tid begynder den at smelte. (ls= komme i krise). Hvis du først reagerer på krisen på dette tidspunkt, og kommer isen tilbage i fryseren, så er det for sent. Det ved du, hvis du har smagt is der er frosset ned igen efter det har været smeltet. Bvadr!!  Det er altså for sent at redde isen på dette tidspunkt. Sådan er det også med rigtig mange andre områder af vores liv. Hvis vi venter med at reagere til at tingene har nået kriseniveauet, så er det ofte for sent at gøre noget.

For eksempel med vores helbred. Selvfølgelig skal man ikke sige at noget er umuligt, men hvis du bare lader stå til med dit helbred, indtil du dør af det, så kan man roligt sige det er for sent.

Heldigvis er der i de fleste tilfælde en mulighed for at komme tilbage og for at rette op på tingene. Og man må også indrømme at kriser mange gange giver os noget endnu bedre, end det vi havde før.

Kriser kan gøre, at man kommer til at leve et liv man ikke ville have troet muligt. Men i rigtig mange tilfælde er det en skam, at vi først griber ind når vi står i lort til halsen. Det kan svare lidt til, at man hopper ud over en klippekant med en ubrugelig hjemmelavet flyver, mens man overbeviser sig selv om at man flyver, fordi man ikke har nået jorden endnu. Så langt så godt – tænker man.

Det kunne godt være en god beskrivelse af, hvordan mange mennesker håndterer deres liv. Så her vil jeg så spørge om skal du ramme jorden før du handler, og gør noget for at ændre  tingene til det bedre?

Har du nogle gange – ligesom rigtig mange andre mennesker – svært ved at motivere dig selv, før sagen bliver glødende varm? Så gør noget for at ændre det. Hvad med at sige ”Mit liv (eller hvad det nu er du vil ændre) er rigtig godt, og det kan blive endnu bedre, og jeg fortjener det!!”.

Hvad med at begynde i dag, f.eks. med at gøre noget ved dit helbred før en krise indtræffer. Måske dit forhold, eller andre ting som du har været lidt sløset med.

Hvad med at begynde med at tage dig af alt det i dit liv, der kan forbedres?

Beslut dig i dag for, at du fortjener det bedste liv du kan få, og at du kan begynde at forbedre tingene FØR de er blevet værre.

 

Så bare gå i gang med at lave de forbedringer du trænger til – Du er det værd.