6 tips til en bedre selvtillid

Selvtillid

I denne lille artikel vil jeg give dig ideer til seks ting, der kan øge din selvtillid betragteligt. Det er ikke svære øvelser og teknikker, men simple enkle ting du kan gøre hver eneste dag.
Disse seks ting vil ikke kun øge din selvtillid – de vil også give dig mere motivation og energi.
Det kan godt være at du allerede gør nogle af tingene helt naturligt, når du er sammen med andre mennesker. Men hvis ikke, så vil jeg foreslå at du bevidst begynder at ændre dine vaner til at gøre det. Til sidst vil det være noget der kommer helt let og naturligt.

Mød andre med et smil – det viser selvtillid

For det første – mød altid andre mennesker med et smil, og kig dem lige ind i øjnene. Jeg fik en gang det råd at man skulle kigge på punktet lige mellem øjnene – ellers kan ens blik komme til at flakke fra det ene øje til det andet.
Et dejligt smil og en direkte øjenkontakt viser at du har selvtillid og en god selvrespekt.
Når du taler i telefon, så gør det med et smil på læben (her er øjenkontakten mere besværlig). Men personen i den anden ende kan høre smilet på din stemme.
En anden vigtig ting, når du taler i telefon er, at sige dit navn allerførst. Det kan måske umiddelbart lyde banalt, men det viser at det er en person med selvrespekt der ringer.

Vis altid taknemmelighed

For det andet – vis altid virkelig taknemmelighed og værdsættelse når du får en kompliment. Lad være med at negligere det og sige “Åhh – det er ingenting”.Sig i stedet “Tak – det glæder mig at høre”.
Evnen til at modtage komplimenter er et vigtigt tegn på et godt og solidt selvværd.

Lad være med at prale – det viser en meget dårlig selvtillid

For det tredje – lad være med at prale.
Folk der praler med alle de ting de gør og kan, prøver jo at hæve sig selv i andres øjne. De praler fordi de mener at det er nødvendigt, for at de kan få respekt – også fra sig selv.
Så jo mere du praler – jo mere viser du overfor andre, at du ikke har et særligt højt selvværd.Hvis man har et højt selvværd, så har man ikke behov for andres bekræftelse.

Tal ALDRIG om problemer og negative emner

For det fjerde – lad være med at lade problemer og negativitet blive omdrejningspunktet for dine samtaler. Tal positivt om dit liv og om det du gør. Vær opmærksom på negativ tænkning, og læg mærke til hvor ofte du beklager dig. Når du hører dig selv kritisere andre – og det omfatter også selvkritik – så find en måde at vende det til noget positivt på. Prøv at være hjælpsom i stedet for at være kritisk.

Bevæg dig væk fra modstand

For det femte – reager på modstand og deprimerende oplevelser ved at øge din aktivitet. Når din selvtillid bliver udfordret, så lad være med bare at blive passiv – sørg for at handle i stedet. Pas på ikke at blive “Paralyseret af analysering”.
Husk på, at biler kun er i stand til at oplade deres egne batterier når de kører. De oplader ikke deres batterier, når de står i garagen.
Sådan er det også med dig. Du skal være i aktivitet og bevægelse for at opnå noget, og for at blive ladet op til endnu mere succes.

Se fejltagelser som muligheder for læring

For det sjette – vælg at se fejltagelser og afvisninger som muligheder for, at du kan lære og udvikle dig endnu mere med meget mere selvtillid. Se en fejltagelse som afslutningen på en forestilling – ikke som afslutningen på din karriere/forhold/liv.
Lær af dine fejl og fiaskoer, men lad være med at se dig selv som en fiasko. Husk på at den du er og det du gør, er to forskellige ting.
Husk på at DEN DU ER og DET DU GØR, er to forskellige ting.
Selv om du, af og til kan være meget negativ over at have fejlet, så husk altid på, at du derved er i en ideel position til at kunne gøre noget helt andet.
Du har jo lige udelukket én mulighed, og kan nu gå i gang med alle de andre muligheder, der altid er for dig.

Se helt ærligt på dig selv – og få selvtillid

En ærlig og indsigtsfuld evaluering af dig selv kræver langt mere mod, end den nedgøring af sig selv som mange forfalder til i sådanne situationer. Hvis du nøgternt evaluerer dig selv så øger du du din selvtillid, fordi du handler i stedet for at sætte dig selv i offerrollen.

Prøv at se, hvordan de fleste professionelle sportsfolk gør det. Hvis de har leveret et møg resultat, så får det dem bare til at ville kæmpe endnu mere næste gang. De tager ansvaret for fejlen og lader være med at give andre skylden for det. Man kan aldrig styre omverdenen, men man kan styre hvordan man reagerer på omverdenen.

Skuffelse, nederlag, og fiaskoer er på ingen måde permanente tilstande – med mindre du selv vælger at de skal være det. Det er tværtimod oplevelser, der giver dig et meget solidt fundament hvorpå du kan bygge din fremtidige succes.

Jeg håber denne artikel har givet dig inspiration til at forbedre din selvtillid endnu mere.

Vil du hjælpe andre med at få mere selvtillid så kig her.